Me and My girl
Av Douglas Furber och L. Arthur Rose, musik av Noel Gay
Revymakarna
Skövde Stadsteater
5-25/1

 

BORTSKÄMD OCH SJÄLVUPPTAGEN
 
Amanda Kvarnevik spelar sin motsats i Me and My Girl
 

Revymakarna i Skövde har sin 51 (!!!!) premiär sedan starten 1983. Härigenom har man utvecklat en unik kompetens och blivit ett veritabelt drivhus  för musikaltalang. Här slipas talangen fram och de får rutin och kunskaper om den svåra konsten att göra musikalroller bra.

Under januari månad spelar man den gamla trettiotalsklassikern Me and My Girl med musik av Noel Gay. Den har blivit odödlig genom den outslitliga slagdängan Lambert Walk. Recensionerna har varit mycket positiva.En stor talang som startade sin bana hos Revymakarna är skövdetjejen Amanda Kvarnevik, född 1989 och tog studenten i våras. Gick på Katedralskolan i Skara, på den estetiska linjen.
– Min inriktning var teater. Men vi prövade på det mesta inom scenkonstområdet. 


Amanda Kvarnevik och  Ulrik Arthurén

Hon har spelat teater sedan hon var 9 år.
– Jag började faktiskt med en mycket liten roll  hos Skövde Operettsällskap. Min första större roll var som Ronja i musikalen Ronja Rövardotter som Revymakarna satte upp 2001 då jag var 11 år. Det gick jättebra och gjorde mitt intresse starkare. Sen har jag haft större och mindre roller i bl a musikalerna Oliver, Pippi Långstrump, La Cage aux Folles och Copacabana.
Och nu en stor roll i Me and My Girl i 11 föreställningar under januari.
– Vi har repeterat sedan i slutet av sommaren. Bland annat har jag fått lära mig att steppa för en scen. Det var svårt och roligt. 


Huvudrollsinnehavarna Helena Ohlsson och Erik Lund

Hon spelar Lady Jaqueline Carstone.
– Det är en mycket bortskämd och självupptagen flicka som gör allt för att fånga Bill Snibson som ska ärva en förmögenhet och en fin titel. Jaqueline vill åt hans pengar till varje pris, säger Amanda Kvarnevik.
– Hon är en jobbig person som är van att få allt hon pekar på. Hon flirtar, och finta honom på alla sätt. Det är ingen blyg person jag spelar. Hon är snarast min motsats som person. Men det roliga med teatern är att få vara någon annan.


Erik Lund och Helenè Froh–Årjes

– Det är en tjej som är långtifrån hur jag är och vill vara. Men jag har skapat en bild av henne  genom texten och tillsammans med regissören och de andra skådespelarna. Det är en roll som passar mig bra. Det är flera sångnummer och många komiska inslag. Men visst är det svårt att spela så taskig och köra över andra. Men jag älskar känslan att jobba i grupp tills det känns att det blir bra
– Men Me and my Girl är en så bra musical. Vi vill att folk ska trivas och skratta och det är jag beredd att jobba stenhårt för.Vad ska du göra när den här pjäsen är klar?

– Jag jobbar parallellt med ett annat projekt Mewd Skövde Musikteaterförening. Vi spelar Aristocats och Djungelboken. Men sen vill jag ut och se världen litet. Kanske kan jag få spela litet teater utomlands.
 – För teatern finns alltid där. Men jag vill inte söka in på scenskola än. Vill se världen först.Intressen?

– Jag är intresserad av film, teater, musik och film. Min musikaldrömroll är Sally Bowles i Cabaret.


BO BORG

 

 090111
Copyright: ZENIT kulturtidningen i väst