Bröderna Brothers Mellandagsrealiteter
En afterjulmustshow
Stora foajén, Göteborgs Stadsteater
Premiär 22 december.
Ges också 26 och 27 december, samt 2 januari.

 
 
MATMUSIK OCH KÖNSROLLER
Bröderna Brothers tillbaka med vardagsshow

 

För tjugoandra året i rad gör Bröderna Brothers ingen julshow. Det har de egentligen aldrig gjort - tvärtom.
– Men det passar bra att göra något under jultid, när vi är lediga, säger Per Umaerus med en glimt i ögat.
– Tidigare gjorde vi en annandagsshow; gemensamt är att det i alla fall innebär en chans att komma ifrån släkten och julmaten, som alla, också vi, är trötta på.

Bröderna Brothers kommer med mycket nytt material.
–  Vi har kläckt många idéer och skrivit rätt många låtar till årets upplaga, som vi kallar Mellandagsrealiteter. Vi har smygpremiär på en långopera, som vi har ägnat mycket tid åt att restaurera och renovera, och vi lanserar nästa års julklapp redan nu.
Det blir en tal och - tonkokbokskasettbox, receptböcker med musik.
– Vi har skrivit 365 låtar för olika maträtter. Man kan till exempel ha på sig en Walkman medan man lagar mat. Har man bråttom så kan man välja en sång som passar för den tid det tar att koka nudlar. Man kommer att känna att man bara måste ha den där boxen!

–  Bäst i testosteron, du vet, om vad tjejerna kräver av oss män. Vi spelar en väldigt viktig roll i det offentliga samtalet, säger Per Umaerus.Som utlovar ett häpnadsväckande artisteri.
–  Mycket opera och rock'n roll. Sedan kanske Vardagsakrobaterna återkommer, vad vet vi.
Gruppen gör bara fyra spelningar den här gången.
– Beroende på begränsningar i våra liv och i andras.
De nya numren ska återanvändas. Det har tillkommit en del andra jobb än julshowerna. Nyligen var killarna i Vara konserthus och nästa höst skall de på turné.
– Tidigare har vi hållit hus på Musikens Hus och Pustervik, förra året var vi på  Folkteatern och nu i stora foajén på Stadsteatern. Så nu har vi ett nytt vardagsrum som vi kan ta hem folk till.
– Men vår huvudsakliga publik finns ju i Majorna, så det blir väl litet komplicerat med spårvagnsresor och annat. Men vi tar ju betalt, det är ju på riktigt, så vi måste ju stämma gitarrerna!Gruppen består av Per Umaerus (Ralf), Robert W Ljung (Alf), Sverker Stenbäcken (Rolf), Stefan Sandberg (Kusin Douglas) och Michael Krönlein (morbror Glenn)  

ANDERS THURESSON

 
 

071219
Copyright: ZENIT kulturtidningen i väst