ANTONIO SOGNASOLDI
TILLDELADES

ZENITS KULTURSTIPENDIUM
2007


Antonio Soglasoldi tar ett glas bubbel i Zenittältet efter att ha blivit tilldelad kulturtidningens första stipendium. I bakgrunden Zenits Kimmo Hakonen, som överlämnade diplomet på stora scenen på Kungstorget. Foto: Anders Thuresson


På första dagen av den första upplagan av Göteborgs Kulturkalas kunde den första mottagaren av Zenits nyinrättade kulturstipenidum få sitt pris på stora scenen på Kungstorget.


Målaren Antonio Sognasoldi, belönad för sitt förtjänstfulla konstnärsskap, tog emot det inramade diplomet av Kimmo Hakonen från Zenit, kulturtidningen i väst.

Zenits kulturtipendium för inspiration och arbete innebär 3 000 kronor och en veckas vistelse på Törnrosen, en stuga i vacker natur vid Vänerns strand i Lidköpings kommun.
Stipendiaten, som kom till ceremonin med sin lilla dotter, var rörd och tacksam över att ha blivit utvald av juryn med tre medlemmar: Jan Bergman, Gun Hellervik och Kimmo Hakonen.

Sedan Antonio Sognasoldi blivit presenterad och ärad på stora scenen följde en festlighet i Zenittältet på Kungstorget, där flitige Zenitskribenten Anders Thuresson korkade upp en magnumflaska herrljungacider.

Det är redan klart att stipendiet för 2008, som ska utlysas i Zenits höstnummer med utgåva 28 augusti, kommer att få en höjd prissumma.
I höstnumret ökar tidningen sidantalet till 64 och får en limmad rygg. Zenit går in på fjärde året med papperstidningen som kommer med fyra nummer om året.

Sedan fem och ett halvt år finns Zenit också på internet med artiklar och dagliga uppdateringar.
 
 


070815
Copyright: ZENIT kulturtidningen i väst