Catrin Serck-Hanssen, Lizz Sharr, Claes Hakenäs, Maria Lager

Gallerirunda september 2014

Galleri Aveny, Galleri Uddenberg och Galleri Kim Anstensen
Lizz Sharr

Äntligen höst.

Det innebär att det dags för Zenit att åter ge sig ut på gallerirundor. Det vill säga ett anspråkslöst nedslag hos några av våra västsvenska gallerier för att tipsa Zenits läsare om intressanta utställningar.

 Höstens första runda innehåller främst måleri och först ut är Galleri Aveny, Galleri Uddenberg och Galleri Kim Anstensen.

Vi på Zenit har förstått att gallerirundorna har varit ett populärt inslag i vår nättidning och vi tar gärna emot tips och förslag om kommande intressanta utställningar.

Mejla tipsen på zenitkultur@gmail.com.

 

Gallerirunda september 2014

 

 

Galleri Aveny,  6 - 21 september

Catrin Serck-Hanssen

Lizz Sharr

 

Galleri Kim Anstensen, 6 - 21 september

Maria Lager

 

Galleri Uddenberg, 6 - 21 september

Claes Hakenäs


Catrin Serck-Hanssen

Galleri Aveny

Catrin Serck-Hanssen

Lizz Sharr

 

Linjer, strukturer och rytmer. Det är ytan som mest intresserar mångsidige Catrin Serck-Hanssen, åtminstone när hon målar. På Galleri Aveny får hon den här gången samsas om utställningsytan med Lizz Sharr, född och uppvuxen i London, men sedan länge fast förankrad i Göteborg. Färg är hennes medium. Ett varierade och mångskiftande måleri som gärna får vara vackert bara det finns en spänning mellan färg och form

 

Galleri Uddenberg

Claes Hakenäs

 

 Claes Hakenäs intresserar sig främst för ljuset. Bilderna är inte realistiska bilder utan gränsar till naturalism, lite abstrakta och mystiska. Förr om åren har hans återkommande segeläventyr i grekiska farvatten ofta inspirerat honom och även kunnat förnimmas i färgerna. Den aktuella utställningen har möjligtvis lite mindre grekisk färginspiration men färgklangerna får oss ändå att längta till medelhavet.

 

Galleri Kim Anstensen

Maria Lager

 

 ”Balans, harmoni och starka, rostrött brinnande färgelement kännetecknar Maria Lagers måleri men bilderna äger också det slags undflyende mystik som gör det extra spännande att betrakta hennes konst”.

Orden är Anders Thuresson när Zenit senast skrev om Maria Lager. Hennes målningar kan tolkas metafysiskt även om det inte är något hon strävar efter. Hon har själv svårt att sätta ord på det hon söker, måleriet är hennes språk, det medel hon använder för att försöka uttrycka känslan som hon strävar efter.

 

ROGER JOHANSSON


Gatan, Claes Hakenäs


Gondolresan, Claes Hakenäs


I landskapet, Maria Lager


I tid och rum, Maria Lager