TERESIA BJÖRK BELÖNAD
 
Frilansdansaren mottog Zenits kulturstipendium
på vårfesten


 
Teresia Björk dansade ett utdrag ur VIB efter prisceremonin


Frilandsdansaren Teresia Björk mottog Zenits kulturstipendium 2009 under kulturtidningens traditionella vårfest på terrassen till gamla vattentornet i Slottsskogen.


Chefredaktör Jan Bergman överlämnade diplomet i guldram med motiveringen:
"För hennes skapande energi och närvaro och förmåga att ta upp frågor i samtiden i olika konstformer".

- Jag är mycket tacksam och rörd och blev speciellt glad över motiveringen, sa Teresia Björk som har en gyllene vår och blivit belönad även av Konstnärsnämnden och just kommit hem från en dansresa till New York.
Sedan gästerna kalasat på laxspett från grillen och släckt törsten med ett glas cider var det dags för festens höjdpunkt. Teresia Björk gav ett utdrag ur sin föreställning VIB i gruset på terrassen.
Något som var mycket uppskattat och väckte många funderingar om den porträtterade damen med sina nycker till frågestunden efteråt.
Bland festdeltagarna syntes flera flitiga Zenitskribenter som Anders Thuresson, Elsa Leth och Kenneth Eriksson och konstnärerna Tina Halldorsson, som gjort omslaget till sommarnumret, och Marie Almqvist. 
Teresia Björk gestaltade en dam med många nycker i VIB.


Marie Almqvist, intervjuoffer i sommarnumret, var en av de intresserade åskådarnaTeresia Björk både delade ut och planterade blommor i gruset under dansnumret


En lycklig mottagare av en blomma
Zenits chefredaktör Jan Bergman delade ut diplomet i guldram till Teresia Björk
Teresia Björk var rörd och tacksam över att föräras Zenits kulturstipendium 2009

Fotografier: Anders Thuresson


090505
Copyright: ZENIT kulturtidningen i väst