Oskar Persson

-Funderar på något inom musiken.Men urmakare har länge varit ett alternativ. Men jag söker antagligen till en musikhögskola med musikinriktning. Sen får vi se…

Väljer nog musiken framför klockorna

Huvudrollsinnehavaren Peter Thorvald

Succé som vanligt! Revymakarna kan sin publik och vet vad den vill ha och kan leverera som få. Tack vare dem befäster Skövde sin plats som Musical City Sweden. Deras nya uppsättning All Shook Up på Skövde Stadsteater är inget undantag.

Genom sina massor av uppsättningar har Revymakarna kommit av bli en plantskola för unga talanger. En som visat framfötterna de senaste åren är Unge Oskar Persson från Kinne Vedum vid foten av Kinnekulle.


Oskar Persson vid intervjutillfället

Redan i förra årets uppsättning av musikalen Fame fick han fina recensioner för sin insats. De skrevs bland annat: ” Götenegrabben Oskar Persson, 18 år, får helt rättmätigt kvällen största publikbifall för sin hormonstinna version av en rocklåt. Han spänstig och lealös på en gång. Han drivs av driften att sjunga på ett lustfullt längtande sätt i perfekt rockkänsla. Lägg härtill en ansenlig humoristisk talang. Zenit träffade honom ett par dagar efter premiären på Elvismusikalen All Shook up. Två fullsatta föreställningar. Och Oskar har fått lovord för sin insats.Inget slår känslan att stå på scen. Mitt musikintresse började tidigt. Jag var 5 år. Man skulle vara sex för att få vara med i kören. Jag var för ung och kunde inte läsa. Men jag ville så gärna så det fungerade ändå. Och efter det har det bara fortsatt.
-Jag började sjunga och spela piano med kantorn i Götene. Uppträdde med julkonserter och sjöng bland annat på julnatten. Han kom tidigt i kontakt med revymakarna. Mamma såg annonsen där man sökte talanger och pushade på. Min första roll i en av revymakarna uppsättningar var i Peter Pan 2003. Då var jag tio år. Det gick bra och var jättekul så året efter spelade jag Emil i Emil i Lönneberga. Den spelades i Hamburgersund. Och sen har det alltså rullat på.-Sången var min grej först. Sedan har skådespeleriet kommit sen. Och det är ju också spännande och gör en mera komplett som artist. Jag fick verkligen spela ut i min roll som Johnny Casino i Fame förra året. Det är en showig typ som jag kände att jag hittade fram till. Jag tyckte att jag fick till det och gjorde honom till min figur. Jag skulle skoja bort en situation och det funkade. Det hände nåt både med mig och med tempot. Så här skrev Skaraborgs läns Allehanda då : ” Artonåringen Oskar Persson från Götene drar ner kvällens största jubel för sitt roliga sångnummer. Han sjunger bra, har en genuin stilkänsla, och dansar runt som om han hade myror i byxorna och ett skelett av gummi. Humor har han också. Jag fick mycket positiv respons och det gjorde det ändå roligare att fortsätta. Jag har funderat på vad det är som gör att det funkar så bra. Jag är inte mycket till spelevink privat. Men det händer något speciellt när jag är på scenen. En viss del måste ju vara talang. Men jag vet att jag måste jobba stenhårt för att förvalta och utveckla den.


Oskar Persson och två medaktörer

Årets föreställning heter All Shook Up. Det är en musikal som bygger på elvislåtar. Berättelsen bygger litet på Shakespeare. Det handlar om kärlek och litet rebelliskhet och uppbrott från småstaden och föräldrarna. Alla får varandra på slutet. Den är lättsam och ska man döma efter de två föreställningar vi gjort hittills så fungerar den kanon med publiken. Elvislåtar? Det är bra musik som fungerar med publiken. Och det blir variation i musiken. Han är miltär, väldigt strikt och rakryggad. Det var svårt att få honom till en naturlig människa. Jag hittade min variant av honom måndan före premiären. Och det verkar funka.Ett recensionscitat från föreställningen: ”Bland de unga märktes sockerbagarsöta kärleksparet Jonna Sandén och Oskar Persson. Båda sjunger och agerar bra och undra på det. De har förutom massor av talang och vid arton år rutin som många medelålders avundas. Oskar Persson från Götene stack ut i sin förra roll i Fame och gör det nu också fast hans roll är liten. Han har stora mängder av det där lilla extra som stjärnor görs av. Han är ett löfte med många strängar på sin lyra och med klar Star Quality.”


Oskar Persson och Jonna Sandén

Vad gör Oskar Persson annars? Spelar piano och trombon. Jag är också mycket idrottsintresserad och spelar fotboll och tennis. Jag är en utpräglad tävlingsmänniska och det är en egenskap jag tror jag har nytta av också i teatern. Man måste kämpa och vara målmedveten om det ska bli nåt. Den obligatoriska frågan om drömrollen. Jag har ingen just nu. Men jag spelade en roll i Chess. Det funkade fint, så en roll i Chess vore förstås fint. Oskar Persson bor i kinne Vedum och går sista året på musikgymnasiet i Skövde. Han ska ett individuellt projekt om Beatles. Framtiden? Funderar på något inom musiken.Men urmakare har länge varit ett alternativ. Men jag söker antagligen till en musikhögskola med musikinriktning. Sen får vi se…


Emelie Strandberg och helena Ohlsson

All Shook Up spelas för fulla hus under hela januari. Publiktrycket är så stort att man kanske kommer att lägga in några extraföreställningar på slutet. BO BORG Skövde Stadsteater All Shook Up Av Joe Dipietro Regi och koreografi: Bo Westerholm Kapellmästare: Göran Åhlfeldt I rollerna: Emelie Strandberg, Peter Thorvald, Erik Lund, Heléne Froh Årjes, Jonna Sandén, Gustav Jansson, Helena Ohlsson, Kati Mäki Lundqvist, Oskar Persson, Stefan Krantz och många fler….