JUBILEUMSFEST MED GRILLSPETT 

Zenit firade fem år på Gamla Vattentornet
 
Zenits chefredaktör Jan Bergman skötte grillen under Zenits jubileumsfest

Det blev en uppsluppen jubileumsfest på terrassen till Gamla Vattentornet i Slottsskogen när Zenit, kulturtidningen i väst, firade fem år.

Det luktade gott om laxspetten på grillen liksom om de möra fläskfiléspetten, alla dekorerade med cocktailtomater och champinioner.
Läsarna strömmade till som aldrig tidigare i det soliga vädret och njöt av förplägnaden, frågade efter receptet till salladsdressingen (créme fraiche och rucola), klunkade äppelcider och framförallt minglade och förde kulturella samtal.Atmosfären var generös och avspänd. Flera av läsarna kom med frågor om tidningen till chefredaktör Jan Bergman, dagen till ära iklädd halmhatt, som lyckades svara på det mesta trots snärjet med grillvagnen och serveringsbordet, assisterad av flitige medarbetaren Anders Thuresson.
Flera trogna Zenitskribenter dök upp för att träffa läsarna, däribland Elsa Leth, Kenneth Eriksson och Marianne Erikson. Bland zenitsupportrarna som gjort stora insatser för tidningen fanns f d galleristen Anita Eneroth på plats. 


 


Chefredaktör Jan Bergman diskuterade med läsarna om Zenit


Anders Thuresson, uppskattad Zenitskribent
Kenneth Eriksson, uppskattad Zenitskribent


Kenneth Eriksson pratade med Kenneth Insulan
Jubileumsfesten hölls på terrassen till Gamla Vattentornet i Slottsskogen

090913
Copyright: ZENIT kulturtidningen i väst